Hit Counter
                         Oliver i drugari
          Scooby - Doo
          Marmaduke

   Industrija zabave je takode proslavila nemačke doge.Bred Andersonov poznati strip je vezan za nemačku dogu po imenu Marmaduke. Sva deca i odrasli su gledali Scooby-Doo-ova rešavanja misterija. I u animiranim filmovima, "Oliver i društvo" (1988) se pojavljuje doga, kao i u "Svi psi idu u raj"(1989). Sve ovo nas upućuje na to da je istorija nemačke doge živopisna ali još u nastanku!
 

  Manfred von Richtofen
      Britanska maskota

  Bilo je i nekoliko poznatih doga koje se vezuju za vojsku. Jedna je čak bila uključena u britansku kraljevsku mornaricu!Tokom drugog svetskog rata britanski pomorski garnizon u Kejp Taunu u Severnoj Africi je pribavila sve potrebne obrazce da uključi njihovu maskotu nemačku dogu u kraljevsku mornaricu. Upisan kao  hrišćanin  pod  imenom Boun i prezimenu Krašer ova doga se odomaćila u nekoliko pomorskih baza u okolini. On nije bio samo dobar za lokalni moral-on je takode naveliko korišćen u proizvodnji razglednica čijom prodajom je upotpunjavan fond za ratna dejstva! Uginuo je 1944 i imao nazovi vojnu sahranu! General Kornvalis je vodio njegove "engleske pse" tokom njegove kampanje tokom Američkog rata za nezavisnost (izgubio je). Bufalo Bil Kodi je uvek imao svoju dogu "Turk" pored sebe i Manfred Richtofen, čuveni crveni baron je govorio da mora povesti svoju dogu "Moritz" na par letova! I naravno Frenk Delano Ruzvelt je bio veliki zaljubljenik u doge i uvek imao nekoliko uz sebe.

   Oto i Tiras
     Otto von Bismarck

   Godine 1871 nakon pobede u nemačko-francuskom ratu, je kralj Vilhelm I od Pruske proglašen Nemačkim Carem. Osnivač prvog Nemačkog Carstva bio je Savezni kancelar Knez Oto fon Bizmark (Otto von Bismarck), čovek koji je od najranije mladosti gajio veliku ljubav prema ovoj rasi. Knez Bizmark je gotovo 60 godina posedovao nemačke doge, a njegov prvi pas, koga je dobio dok je još živeo sa svojim roditeljima u Kniphofu kod seljaka u okolini je izazivao strah. Poznate su anegdote vezane za njegove pse, naročito kada je njegov pas po imenu Tiras izazvao međunarodni skandal skočivši na ruskog diplomatu, pošto je rus jako gestikulirao rukama tokom jedne rasprave sa Bizmarkom. Pas je pogrešno protumčio mahanje rukama ruskog diplomate te je skočio na ruskog diplomatu, ali ga nije ugrizao, te je tako sačuvan mir u Evropi nakon mnogih izvinjenja upućenih Gorčakovu. Od svih istorjski poznatih pasa samo je smrt ovog psa po imenu Tiras smatrana toliko važnom da je javljena kao događaj od eproskog značaja. Pas koga je Bizmark neobično voleo i čije je mišljenje po pitanju nekih osoba uvažavao se zvao Sultan i išao je svuda sa svojim vlasnikom. Bizmark i njegove doge su bile toliko upečatljive na tadašnjoj sceni Evrope da su čak bili na udaru nekih karikaturista.

   Preci današnje nemačke doge su se tokom istorije vezivali za nekoliko poznatih linčnosti, pa se tako u raznim spisima pominje Aleksandar Veliki. Za njega i njegovo osvajanje sveta se može reći da je glavni "krivac" za dolazak pasa oblika doge na Evropsko tlo. U starom veku su gotovo  svi evropski  dvorovi  imali  velike  lovce  na divlje svinje (kako su ih tada nazivali), pa doge možemo povezati sa najuticajnijim ličnostima tog vremena.

   Karl V 1533