Estacado dei Colossi
       Estacado dei Colossi
               Fej

  Ubrzo nakon Eremitovog dolaska, stigla je i Fenyforaszy Fruska, pa su se kod nas dalje rađali redom Cermit, Fej, Glen. U meduvremenu je stigla i Ada, kuja koja je donešena sa višestrukim otvorenim prelomima prednje leve noge pošto su je svi veterinari otpisali. Njoj su kao šestomesecnom štenetu provalnici polomili nogu prilikom pljačke.Velika ljubav prema ovim psima nas je naterala na svakakve poduhvate po pitanju zdravlja pasa, pa tako Ada nije jedini ali je verovatno najdrastičniji primer. Isprva posvećeni samo žutim i tigrastim psima, devedesetih počinjemo sa odgojem i crnih i harlekin doga sa dolaskom kuje po imenu Džera Bristolska u našu kuću.

     Ljiljana Adamović i Eremit

         Slobodan Adamović i Eremit

  Porodica Adamović se bavi odgojem nemačkih doga od 1973 godine, kada je u naše dvorište došao žuti mužjak Eremit ad Eremitage.Eremit se za vrlo kratko vreme "uvukao pod kožu" čitavoj porodici, i od tada za nas ne postoji nijedna druga rasa pasa.
  Isprva neznajući ništa o ovoj rasi, Slobodana Adamovića je opčinila narav doge sa kojom možete komunicirati kao sa čovekom i koja će vas   poslušati   bez   povišenog   tona. Pre  doga
Slobodan je imao iskustva sa nemačkim ovčarima i nemačkim bokserima, ali samo je doga bila rasa koja je ispunila sva njegova očekivanja, pa je bilo logično da nastavi da se bavi odgojem ove rase i da u taj odgoj uključi i svoje ukućane.

            Džera Bristolska
      Ada

   Zaljubljeni u ono što su doge bile 70-tih kao i 80-tih  godina prošlog veka trudimo se i dan danas da zadržimo taj spoj elegancije i snage prožet dobrim i lakim iskorakom u kretnjama. Trudimo se da napravimo naš prepoznatljiv tip pasa dobrih kretnji, uske glave i izražene  elegancije pritom nepodležuci trendovima i talasima pomodarstva u kinologiji današnjice. Nadamo se da ćemo uspeti u našim pokušajima da zadržimo pravi temperament doge kao živahnog psa, naslednika nekadašnjih pasa goniča koji su se isticali aktivnošcu u lovu. Trudimo se da karakterom naši psi budu prijateljski i pitomi prema ukućanima i deci, a nepoverljivi i srčani prema nepoznatima.

        Fej

   Za ovoliko godina provedenih sa ovim psima mnogi su nas pitali zašto još nismo prijavili odgajivačnicu, ali mi uvek odgovaramo da na naše pse gledamo kao na članove svoje porodice, te da svaki od njih kao član porodice nosi prezime, ali ne na papiru. Kako bi mogli da se posvetimo svakom psu uvek u našoj kući imamo, za odgajivačka shvatanja malo pasa-od jednog do četiri psa koje pri tom prilično štedljivo izlažemo na kinološkim izložbama. Upravo to i trenutna kinološka scena u Srbiji su razlozi što ispred imena naših pasa nećete videti ono toliko "važno" i učestalo CH. , čak i kod onih pasa koji imaju ispunjen uslov za šampionat.

Hit Counter